З 29 січня 2024 р., у межах співпраці Західноукраїнського національного університету Соціально-гуманітарний факультет ЗУНУ-Тернопіль та Тернопільського обласного центру зайнятості розпочалися курси з підвищення кваліфікації зі спеціальності 012 Дошкільна освіта на тему «Організація освітнього процесу в умовах інклюзії у закладах дошкільної освіти та установах».

✅️‼️✅️ Із вітальним словом виступила перед фахівцями ЗДО завідувач кафедри освітології і педагогіки д.п.н., профофесор Л. Ребуха Liliya Rebukha; на організаційних моментах перебігу навчання наголосила к.пед.н., доцент Оксана Писарчук Oksana Pysarchuk.

Спікером першої зустрічі став д.п.н., професор В. Чайка Володимир Чайка, який розглядав разом із фахівцями ДО сутнісні особливості створення інклюзивного освітнього середовища в освітніх установах. Учасники зустрічі обговорювали практичні аспекти теми, поділилися особистим досвідом створення такого середовища.

‼️‼️‼️Нагадуємо, що у межах курсів під керівництвом науково-педагогічних працівників кафедри Кафедра освітології і педагогіки ЗУНУ м. Тернопіль слухачі поглиблять власні знання та вміння щодо корекційно-розвивальної роботи з дітьми з різними видами освітніх труднощів в умовах інклюзивного середовища, організації виховного процесу в умовах інклюзії, розвитку соціальної взаємодії дітей з особливими освітніми потребами, командного психолого-педагогічного супроводу дитини з ООС

‼️✅️‼️ Можливість здобуття додаткової освіти доступна на основі ваучера – документа, який дає право пройти навчання за однією із 124 професій та спеціальностей із затвердженого Переліку https://is.gd/qjIfuw.