Брали участь у роботі круглого столу «Безбар’єрність у свідомості громадськості в умовах війни: проблеми та шляхи формування» викладачі Кафедра освітології і педагогіки ЗУНУ м. Тернопіль: завідувач кафедри, професор Лілія РЕБУХА Liliya Rebukha та доцент Ольга ГЛАВАЦЬКА Ольга Главацька .

✅️Захід організували навчально-науковий центр соціально-психологічної підтримки та резильєнтності ЗУНУ, навчально-науковий центр конверсії військових кадрів та ветеранів війни ЗУНУ, ГО «Воїни світла. Рубіжне», «Рубіжанський міський Центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді».

✅️Під час заходу представники влади, державних установ та громадських організацій, ветерани та волонтери, психологи та реабіліотологи обговорювали проблеми людей різних вікових категорій, які постраждали внаслідок війни, та шляхи їх вирішення; засади ефективної комунікації з ветеранами та постраждалими внаслідок війни; безбар’єрність простору та свідомості як суспільної норми.

✅️У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» розглянули питання надання якісних послуг у сфері психосоціальної підтримки.

✅️До дискусії онлайн долучилася представниця Ізраїльської коаліції по роботі з травмою в Україні (ІКТ) Наталія Макієнко, яка поділилася досвідом та напрацюваннями ІКТ.

✅️За результатами круглого столу було напрацьовано шляхи формування безбар’єрності у свідомості громадськості та внесено пропозиції, зокрема надання послуги «Ветеран-таксі», створення і широке розповсюдження інформаційних соціальних роликів, організація роботи ветеранських просторів, проведення інформаційних, просвітницьких заходів, які допоможуть покращити комунікативну взаємодію у контексті окресленої проблеми та напрацьовувати нові рішення.