д.пед.н., проф. Ребуха Лілія Зіновіївна мала за честь представляти у м. Конін (Республіка Польща) на Міжнародній конференції “Міграція як політична, соціальна та економічна проблема” Західноукраїнський національний університет та Кафедра освітології і педагогіки ЗУНУ м. Тернопіль.

Конференція проходила на базі Вищої школи кадрів менеджерських (Університет менеджменту) за сприяння Міністерства освіти і науки Польщі. https://www.facebook.com/100063544375611/posts/927560916038712/?app=fbl

Учасниками конференції (близько 60 осіб) були науковці з України (Тернопіль, Харків, Івано-Франківськ, Луцьк, Одеса, Херсон), Словаччини, Польщі та ін. країн.

Під час пленарного засідання представляла колегам свою доповідь на тему “Особливості адаптації учнів біженців з України до навчання в польських школах”.

Важливо зауважити, що всі учасники активно брали участь у дискусійних панелях з приводу різних міграційних проблем, запропонованих спікерами: 1. Повернення мігрантів до повоєнної України; 2. Вплив міграційних процесів в Україні на країни ЄС та ін.

Під час перебування у відрядженні з керівниками закладу було обговорено шляхи співпраці між Західноукраїнським національний університетом (м. Тернопіль) та Університетом менеджменту (м. Конін) у напрямку підписання Угоди між двома ЗВО; у розмові із закордонними колегами намічено шляхи подальшого партнерства та взаємодії.

За результатами конференції заплановано видання збірки наукових статей.